Upplev fantastiska stadsparken i LundStadsparken i Lund är en idyllisk plats mitt i centrala Lund. Den innehar, utöver fantastiskt vacker miljö och grönska, platser för motion samt en rad andra aktiviteter samt besöksmål.

Stadsparken har sedan länge varit lundabornas plats för rekreation och avkoppling. Här finns egentligen något för alla, oavsett om ni är här för motion, fest eller en dag med barnen. Stadsparken är byggd för att passa alla, oavsett ålder och intressen.

Stadsparken är precis som det låter en centralt belägen park i Lund. Parken är mycket välskött av kommunen och det finns en rad vackra blommor, träd, dammar och fontäner att avnjuta. Att bara vandra runt i parken är en mycket populär avkoppling bland lundaborna.

Utöver att det är en vacker park så finns det också en hel del aktiviteter och saker att uppleva. Tex så finns det ett utegym, skatepark, volleybollplaner, beachplaner och parkouryta. Något för alla åldrar och önskemål. Det finns även ypperliga löpspår som tar dig runt i parken. Detta är en mycket populär aktivitet bland Lundaborna.

Stadsparken är populär bland barnfamiljer i Lund

Stadsparken i Lund har också blivit väldigt populär för barnfamiljer, då det numera finns en mycket stor lekplats med ruschbanor, klätterbanor och mycket annat roligt som passar barn i alla åldrar. Många barnfamiljer i Lund väljer att spendera en heldag med lek och spring i parken för att sedan använda någon av de närliggande fasta grillplatserna som finns runt i stadsparken. På framförallt helgerna så är det mycket barn och lek som gäller runt om i parken. Varför inte duka upp en trevlig picknick med familj och vänner?

I norra delen av stadsparken ligger Högevallsbadet. Detta är ett väldigt trevligt äventyrsbad som årligen lockar tusentals besökare. Detta inomhusbad erbjuder mängder av roligheter i vattnet men banor för vanlig motionssim. Där finns allt som behövs för en äventyrlig dag för hela familjen men passar sig även för den som vill motionssimma.

Det finns även ett antal utomhuscener i Stadsparken. Där sker, framförallt på sommaren, mycket underhållning i form av konserter och andra kulturella evenemang.

Besök gärna Stadsparken i Lund för en trevlig dag oavsett väder och tid på året. Ni kommer inte bli besvikna!