behövs en flyttfirma lund

Flyttfirma Lund – Information, tips och råd för dig som behöver välja en

Lund är en stad där det flyttas mycket, till stor del beroende på att det bor många studenter i staden, som inte alltid stannar i ett och samma boende så länge. Detta har gjort att det även finns många företag i Lund som kan hjälpa till när man ska flytta. Att välja det rätta av dem är dock inte alltid så lätt, så här kommer några tips gällande att hitta och välja en flyttfirma Lund:

I regel behöver man inte oroa sig så mycket för att stöta på oseriösa aktörer när man ska välja flyttfirma Lund, men dessvärre finns det även några skojare inom denna bransch också. Du bör därför alltid kolla upp att den flyttfirma Lund som du anlitar har f-skattssedel, trafiktillstånd och försäkringar, för din egen säkerhets skull. Skulle något tråkigt inträffa under flytten, är då ändå skyddad på något sätt åtminstone, genom att välja ett seriöst företag. De bästa flyttfirmorna är ofta även medlemmar i olika branschorganisationer, och att fråga om dessa saker är inget konstigt alls. Ett seriöst företag bör inte ta illa vid sig av att man frågar om saker som organisationsnummer och liknande, får du en konstig reaktion på detta, kan det vara så att något är fel eller skumt!

Tänk även på att seriösa företag inte brukar kräva kontant betalning i förväg, undvik alltid aktörer som har detta som krav!

Du bör inte heller välja den första bästa flyttfirma Lund som du stöter på. För hur stor är chansen egentligen att det är den bästa möjliga firman? Gör istället alltid så att du begär in offerter på vad en flytt skulle kosta i just ditt fall, från minst 3 till 4 olika företag, gärna fler också.

För att minska ditt eget arbete i samband med flytten kan det även vara smart att fråga de olika flyttfirmorna vad som egentligen ingår i priset. Ingår t.ex. flyttkartonger, emballage och liknande? I så fall kan detta spara dig både tid och möda, då du slipper skaffa detta själv, och därför kan ett företag som tillhandahåller detta vara att föredra över andra som inte gör det.
Tänk även på att om flyttfirman packar sakerna åt dig, så minskar i regel risken för att något går sönder under flytten, då de är proffs på detta, vilket du själv förmodligen inte är, så alla företag som erbjuder denna service är också att föredra över andra företag.

När det gäller betalning kan man välja mellan timpris och fastpris. Tänk dock på att man alltid tar en viss risk när man väljer timpris, så vill du ha full koll på vad din flytt kommer att kosta dig i slutändan, välj istället hellre fast pris. Kom även ihåg att jämföra fasta priser med fasta priser och timpriser med timpriser när du gör en prisjämförelse mellan olika firmor, annars jämför du ju äpplen med päron och slutresultatet av din jämförelse kan då bli fel!

För att de offerter du får in från de olika företagen ska bli så rätt som möjligt är det även viktigt att du anger rätt uppgifter i samband med att du begär in offerter. Berätta därför exakt hur du bor nu, och hur det ser ut där du kommer att flytta in, ge företaget exakta adresser och så vidare. Annars kan det vara så att företaget ser att det t.ex inte finns en hiss i huset, och du bor på tredje våningen, vilket kan öka priset i efterhand, vilket man förstås i regel inte vill.

Du kan använda både Internet och telefonkataloger för att leta upp en flyttfirma Lund som passar dig, tänk dock på att via Internet är det lättare att leta upp omdömen från andra som redan anlitat samma företag, vilket kan vara smart. Så av denna anledning rekommenderar vi i första hand att ta till Internet som sökmetod när man ska leta efter en flyttfirma Lund!