Lunds domkyrka

Sveriges mest besökta kyrka

Välkommen till Lunds domkyrka. Domkyrkan i Lund är en av Sveriges äldsta kyrkor och bland Sveriges största sevärdheter. Det hålls dagliga gudstjänster i domkyrkan och lördagskonserter för de som tycker om den musikaliska aspekten av gudstjänsten. Den besöks årligen av 700 000 personer och mer än 90 000 firar gudstjänsterna. Lunds domkyrka har fått toppbetyget tre stjärnor av turistguiden Guide Michelins Guide Green. Om det så bara är för en rogivande vila eller för andakt, så är Lunds domkyrka en frizon för dig och ditt välbefinnande. Kom du också och besök – Lunds domkyrka, ett av Sveriges sju underverk utsedd av Vetenskapsradions lyssnare!

2 omdömen

  1. Mysig och trevlig kyrka!

    Besökte lunds domkyrka under julen och det var väldigt mysigt. Fantastiskt fin och trivsam kyrka. Rekommenderar verkligen ett besök till domkyrkan i Lund.

  2. Lunds domkyrka en mysig upplevelse i Lund

    Besökte Lunds Domkyrka i söndags och jag måste säga det var en väldigt fin och mysig upplevelse. Det är en väldigt fin gammal kyrka som ligger i centrala Lund. Fick en rundvandring och sen satt vi utanför och njöt av det finna vädret. Lätt värt ett besök om ni har vägarna förbi Lund!

Sätt ett betyg och lämna omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Måndag - fredag: 08.00-18.00 Lördag: 09.30-17.00 Söndag: 09.30-18.00